12 Mart 2012 Pazartesi

Motor Reklamı...

Bir ara kafamda yazıp oynattığım bir reklam filmi vardı, onu yazayım dedim.

Burada bahsettiğimiz motor yaklaşık olarak şöyle bir motor;


Yada en kötü ihtimalle böyle bir motor;





Otobanda herkes seyir halinde, hava sıcak, yaz. Bir araba içinde iki adam, serseri tipliler ve cıstak cıstak müzik dinliyorlar,bas son seviyede. Arabaları modifiyeli, yarış arabası kıvamında bir şey.
Az biraz şöyle bir şey;


Yolcu koltuğunda oturan adam şoföre gaz veriyor;
"Hadi şu tosbağayı da geç, şunu da solla. Şu ihtiyar budalaya araba nasıl kullanılır göster, kendini hala Meşrutiyet zamanında sanıyor.  Ne kral şoförsün sen, aslansın, kaplansın" modunda gırgır, şamata giderler.
Birden arkadan bir ses ve şimşek hızında geçen bir şey takılır gözlerine, şaşırırlar. Şoför hırs yapar ve gaza basar.
Kırmızı ışıkta bekleyen motoru görür ve beklemeden yanından basar gider gülerek.
Biraz sonra motor yine hızla yanından geçer, Yoldan sağa sapar,adamlar arkasına bakar. Biraz sonra motorlunun üstündeki kask ve şapka değişmiş bir şekilde önlerinde ilerlediğini görürüz, adamlar daha da kızar. Şoför laf atar, küfreder, onu sıkıştırmaya çalışır, hızlanır, peşinden ayrılmaz.
Otobandan çıkınca arabadaki adam "korkak tavuk !" diye bağırınca motor ani bir frenle kayarak durur.
Biraz şöyle;


Motorcu kaskını çıkarır ve bir afet kadın görürüz, deri ceketinin önünü de biraz açar.(frikik yok burda, amaç kadın seksapalitesi üzerine oynamak değil)
Fonda seslendirme duyarız. "X motor yeni tasarımıyla artık daha zarif (o sırada kadın motordan iner), daha cesur, daha güçlü (bu sırada kadın ağzı beş karış açık adımların arabasına yaklaşır, camı aç diye işaret eder), daha atik (kadın şoföre önce gülümser sonra sıkı bir yumruk atar. Adamın burnundan kan gelir ve eliyle burnunu tutar.) ve daha fazla saygı gerektirir.(kadın motoruna atlamış gider)"
İki saniye sonra ekranda, şoför yolcu mahalline geçmiş, arkadaşı arabayı kullanırken görüyoruz. Bir polis arabasının yanında yavaşlarlar. Ancak çok şaşırarak şunu görürler;
Arkadan fonda ses der ki;
"Ve tabii daha fazla zeka (kadın, adamlar polise şikayet etmesinler diye önceden gidip polise kahve almış sohbet ediyorlar, kadın gülerek adamları gösterir, polis de gülerek adamlara bakar)
  
"Şimdi X motor almanın "daha fazla" zamanı, bilmem ne kadar indirim ve bilmem ne kampasıyla motor tutkunlarını bekliyoruz. Kendine güvenen, buyursun gelsin !!!"

Reklam kampanyasının da sloganı "daha fazla" ve "kendine güvenen" teması üzerinden yürütülür.

{ Saçma yada boş, beleş bir kurgu gibi geldiyse size, işte bu yüzden bir reklam senaristi değilim :( ...  }

THE END...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder