25 Şubat 2012 Cumartesi

OFFF BEA ! KONUŞCAK NE ÇOK ŞEYİM VAR BOŞ BOŞ ...

   
    Konuşmayı çok severim . Beni dinlicek birini bulayım da ıncığı cıncığı her şeyden bahsederim . Hatta bence yazamama problemim de bundan ileri geliyor ; içimde yazan olmak isteyen biri varken konuşan biri yüzey yapıda yaşıyor .
Bir gün yazmadım bloga ; ama not defterime ufak hatırlatmalar yazmışım bissürü :)  Napalım ; kimi dinlemeyi sever,















kimi konuşmayı ...














Neyss'se !

 Öncelikle Dil Bilim derslerimizden birinde , dersin profesörü açıklama yaptı :
"Arkadaşlar Kızılderililer Türkmüş"



İşin esprisi dönse de hoca hemen toparladı . Filologlara göre , zaten uzun zaman önce ortaya atılmış bir iddiaymış Kızılderilerin Asya'dan göç etmiş olabilecekleri ihtimali . Çünkü dil yapısı Altay dil yapısına çok benziyormuş . Altayistler , Kızılderililerin Altay bölgesinden Amerika kıtasına göç ettiklerini iddia etmişler yıllardır .
   Amerikalı ve Rus gen bilimcileri de araştırma yapmışlar ve Kızılderililerin genetik haritasının Asya kavimlerine benzediğini öne sürmüşler . Pennsylvania Üniversitesi ' de antropoloji bölümü , 20 bin yıl önce Kızılderililerin Rusya - Çin - Moğol  kesişimi olan Altay Bölegesinde yaşadığını açıklamış . Yaaaa o kadar geyiği döndü ; ister misiniz Kızılderililer gerçekten Türk çıksın :D

Neyss'se !
 Yine bir dilbilim dersinde bir yrd. doç. hocamız , iyelik eki hakkında konuşuyor . '"Biz doğulular sahiplenmeyi çok severiz ;bu yüzden iyelik ekini çok kullanırız . Misal sabah tv'de görürsünüz kadın başlar anlatmaya : 'soğanıMIZı alıyoruz , bıçağıMIZla doğruyoruz . TencereMİZe yağıMIZı eklemiştik , buzdolabıMIZdan vs. vs. ' "  Bir keresinde bir konferansın açılışında konuşurken "sayın vali , sayın rektör , sayın dekan" diye konuşan bir öğretim görevlisine vali dava açmış : "Ben senin valin değil miyim ? Neden sayın valim demedin ? " diye ."'

 Eski Türkler de görürüz hep : hitapları "Türk Bodun" diye başlar . Misal Kül Tigin Yazıtı , Güney Yüzü , 6. satır der ki :
"Türük Bodun ölsikig ! " (Türk Halkı öleceksin ! )
Hocamız şöyle devam etti :
 " İyelik eki sahiplik katar ,  'benim' diyene imtiyaz kazandırır ve hükmetme payesi verir . Tv 'lerde görüyoruz günümüzde ... Çıkıp diyorlar : " Sevgili vatandaşlarIM ! "

Neyss'se !

Bugün yine MİLLİ KÜTÜPHANE 'deydik  burccla beraber .


Orada ders çalışmanın hazzı , keyfi , konsantresi , enerjisi , havası başka hiçbir yerde olmuyor bence yavv . Çok seviyorum . Eskiden Burcc'la piknik de yapardık molalarda . Şimdi diyetteyiz , biraz ara öğün verdik ;  ama eskilerin yerini tutmadı , tutamaz ...
Milli Kütüphane 'ye ilk gittiğimden beri övdüğüm bir kesim var orada .Sabahın köründe uyanıp deli gibi süslenip püslenip ;  hafta içi dersten sonra , hafta sonu sabahın köründe gelip gecin bir körü giden o çalışkan insanlar ; özellikle tıpçılar . Biz haftasonu öğlen anca gidiyoruz ve bizi gören "savaş meydanından çıkmışız sanır" kadar dağınık biçimde .
Akşam olunca , herkes önündeki sarı lambayı yakınca , herkesin yüzü gölgeler içinde kalmışken önü aydınlık bir grup insan , önüne eğilmiş çalışıyor .... Bu görüntü beni benden alıyor yaa .


Karınca kolonisine yada arı kovanına benziyor öyle zamanlarda ...

Neyyss'se !

Diyet hala güzel gidiyor , hala bir diyet ödemedik bu hususta , sınanmadık ...

NONSTOP ! Show must go on da dersem tam olcak :)

Neyyss'se !

"Bebelere biberon , ikizlere takke , şarkılara senaryo " projemi kaç gündür yazmaya başlıcam başlıcam diye erteliyordum . Dün yazdım bir tane Model 'in Çürüsün Gelinliğim ' e . Ancak yazının sonunda videoyu paylaşıcakken tam , senaryonun tıpatıp benzerini bir dizinin bir sahnesinin arka planına konmuş :(  Dolayısıyla moralim bozulmuştu . Bugün ilham geldi yenisini yazdım görürsünüz .

Neyyss'se !

SON DAKKA HABERİ !!!
Buzluktan çıkarıp erittiğimiz bi kiloya yakın bezelyeyi akşam yemek yapıp yemeye üşendik ; ancak yatmadan yapalım dedik "dolaba geri konmaz çözülen şey" diyerekten . Aradan belli bir süre geçti haliyle . Az önce burnumuza yanık kokuları gelince fark ettik ki yemek kapkara olmuş , mutfak leş gibi kokuyo ; her yeri havalandırdık ; ama koku gitmek bilmiyor ! Yazık oldu bi sürü nimete :( üsüldüm :(


Size "Have a good night ! "



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder