6 Mayıs 2013 Pazartesi

Çoook Tatlı Bir Macera !!!


Bu yazımda bahsetmiştim 1,5 kg irmik ile irmik helvası yaptım diye.Ertesi gün fıtık ve uykuzluk vurdu işte beni. Bari sonu güzel olsaydı :(

O kadar irmik, 1lt den azcık fazla süt, şeker ile karıştırdım ben o helvayı. Zaten sadece irmiği 1 saat kavurdum, omzum çıkıyordu :(
Soğumasını fazla beklemeden uykum geldi, yarın işe gitcem diye hemen kaşıkla şekillendirip tepsilere dizdim. 45 dakika sürdü o da :(
Soooonraağ sabah uyanınca bir bak sen altta kalanın canı çıksın hesabı altta kalan yerler sen bir vıcı, bir sulan, yumuşa, garip bişii ol :(

Lan evlat acısı gibi koydu valla. Üzüldüm... İşe götürsem, bir eline sağlık dense, beğenilip övülse ağrım, acım kalmazdı asla.
"Alkışlarla yaşıyorum" resmen ben. Öyle bir insanım. Övgü beni müttt-hişş gazlar. Ama o da olmadı.Çok demoralize oldum. Anneme sordum, sorun yok dedi; bu yüzden buzluğa attım hepsini. Bugün işten erken çıkınca evde hemen giriştim tatlıya (yolda kurdum kurdum tabi, senaryolar, listeler, planlar planlar...)

Buzluktan çıkardım, bir müddet beklettim. Sonra elde rendeledim. (mutfak robotunda olmadı çünkü püüff)
Fırına attım 5-10 dakkalık, çünkü biraz yumuşaktı. Birazcıkk kıtır olsun istedim.
Sonraaaağğ, 


Muhallebi yaptım. 2lt süt, 1 paket buğday nişastası ile. Mısır olması gerekmiş, salak ben dün tarifi okudum, bugün işten dönerken aldım geçtim, ne biiiliyim :(
Mısıra göre biraz daha sert bir tadı var bence. Bir de ben orjinal damla sakızı aldım. Muhallebiye kattım. Bir damla sakızı aşığı/hastası olarak o kadar süte bu sakız az gelir die azcuk fazla koymuşum. Biliyorsunuz biraz acı bir tad bırakır kendileri. Buram buram sakız koktu ama iyi oldu. Helva zaten çok tatlıydı, muhallebinin o keskinliği ve az tatlılığı ile denge oluştu sanursammm.
Muhallebiyi soğumaya bırakınca bitter çikolatalı puding yaptım. 
Onu da soğutmaya bırakınca helvayı fırından aldım. Isınmış ve kendini toparlamıştı.

En alt kata irmiği, sonra muhallebiyi, sonra yine irmiği sonra pudingi sıraladım. 
Puding azcıktı ama dağıtmaya çalıştım, napem ??


Sonra üzerine yine irmik boca ettim, sonra yine muhallebi en üste de rendelenmiş fındık...



Dara daraaaaaaaaağğm  !!!


Bu canlar şimdi dolapta soğumaktalar. 
Umarım yarın işe götürmekte zorlanmam...
Ve tabiii herkes beğenir.
Mümkünse herkes parmaklarıyla yesin ve cümbür cemaat acile gidince herkes parmak katline sebep benim tatlımı göstersin :) puhahahhahahahaha



Her güzelliğin bir bedeli var. Şu an net gözükmüyor bu fotoda ama eliminn 3 yerinde kızarıklık var bayyyaa. Baş parmağımda iki çizgi halide, işaret parmağımın da devamında bileğe doğru...Çünkü rendeyi elime dayayıp rendeledim resmen donmuş irmiği...
Umarım değer...

Eeee o zaman gelsin bakalım,
Uuzun zamandır unuttuğum, klibi izlemeden dinleyince garitir ki kendine çeken eski bir şarkıya.



5 yorum:

  1. Eline sağlık, nasıl bişey yaptın sen öyle?
    Muhallebi, puding ve irmik helvası,
    Enerji patlaması yaşatacaksın insanlara (: ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. enerji patlamasından kastın çok tatlı olmuş die düşünmense çoook hafif bir tatlıydı. Soğuk soğuk serin ve güzeldi. Helva normal bir helvanın olacağı kadar şeker koyduğumdan muhallebiye şekeri çok az koydum, pudingde bitter olduğu için şerbet gibi değildi. Sonuç mükemmeldi bence

      Sil
  2. Ama yine de çoo..ook büyük çoğunluk beğenmedi çünkü damla sakızı çok dediler. bence azdı bile sadece kokuyordu (tabi ben damla sakızını sade çiğniyorum bile) damla sakızı sevmeyenler varmış bu yüzden yiyemediler. İnsan damla sakızını nassıl sevmez yahuu !!! Parfümü olsa alcam o derece güzel kokar, o derece mükemmel tattır...
    nese :(

    YanıtlaSil
  3. Valla o kadar canım çekti ki anlatamam,enfes duruyor,eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok basit... aklımda yapcam, yazın serin serin, hımmm hafif hafif yiycezzz... nımnımnımmm! nımnımnımmm!!!

      Sil